Curry de ciuperci (vegetarian, fără lactate)

Una dintre rețetele mele preferate când vreau să fac o pauză de la carne este acest curry de ciuperci aromat, sățios și foarte gustos.

Ingrediente:

  • 700-800 g ciuperci (preferabil fi champignon, pleurotus sau combinații de ciuperci de pădure)
  • 2 morcovi mari
  • 1 ceapă medie
  • 2 căței de usturoi
  • 400 ml lapte de cocos
  • 4-5 felii de ghimbir proaspăt (care să fiarbă în sos, dar să fie înlăturate înainte de servire)
  • 1 lingură praf de turmeric
  • 1 lingură de amestec garam masala (piper negru, coriandru, scorțișoară, nucșoară, cuișoare și chimen)
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1/2 linguriță praf de chili/boia iute

Preparare:

  1. Ciupercile se curăță și se spală. Dacă sunt pleurotus sau champignon de dimensiuni mai mari, pot fi tăiate în două.
  2. Morcovii se curăță și se taie în rondele mai mari.
  3. Într-o tigaie, se încinge uleiul de măsline și se călesc cățeii de usturoi tăiați felii, după care se adaugă praful de chili pentru a-și elibera aroma.
  4. Se adaugă ceapa tăiată solzișori și se călește 2 minute.
  5. Se adaugă morcovii și ciupercile și se călesc împreună cu ceapa și usturoiul 5-10 minute.
  6. Se toarnă treptat laptele de cocos peste legume, apoi seadaugă turmericul și praful garam masala, amestecând pentru a omogeniza sosul format.
  7. Se lasă curry-ul să fiarbă la foc mic timp de înca cel puțin 15 minute (sau până când morcovii sunt bine făcuți), acoperind oala cu un capac pentru a permite infuzarea aromelor.

Curry-ul de ciuperci poate fi servit alături de orez sau quinoa (fierte, cu puțină sare) și lipie tip Naan (opțional).

DSC_7469.jpg

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s