Toamnă perfectă pe dealurile din Surrey

În sudul Angliei, la doar o oră de Londra, puteți evada într-o zonă rurală fermecătoare, cunoscută drept Surrey Hills. Este vorba de o colecție de dealuri împădurite sau acoperite cu pășuni, presărate cu lacuri sau înveselite de sate și orășele pitorești, întinzându-se pe o suprafață de 422 km2.

Site-ul oficial al administrației zonei oferă o listă a locurilor de interes, precum și informații despre cum să ajungeți acolo, ce activități puteți planifica (de exemplu, camping, ciclism, alergare, trekking, călărie etc.), prezentarea comercianților locali sau a evenimentelor culturale din zonă etc.

Pentru a vizita atracțiile din Surrey Hills, este suficient să luați trenul din Londra până într-unul dintre orașele mai mari, cum ar fi Dorking sau Guildford, iar de acolo, mai multe autobuze merg către punctele de interes:

Mai multe detalii despre transporturi sunt disponibile pe site-ul Surrey Hills.

Dorking este poziționat ideal în mijlocul zonei Surrey Hills. Pub-uri autentice, mici magazine colorate, case vechi și o biserică victoriană iconică (St Martin’s Church) întregesc imaginea perfectă de târg istoric.

În apropiere de Dorking, pe Colley Hill, Inglis Memorial este un monument donat în 1909 orașului Reigate de Sir Robert William Inglis. La origine o adăpătoare pentru cai poziționată în partea de sus a vechiului drum principal peste Reigate Hill, acum este un loc de popas ideal pentru drumeți.

În apropiere de Guildford, St Martha’s on the Hill este singura biserică din Surrey aflată pe Pilgrim’s Way (drumul istoric parcurs de pelerini din Winchester și până la altarul lui Thomas Becket din Canterbury).

Se poate ajunge aici pe jos din Guildford, mergând inclusiv pe poteci de pădure, până la dealul de pe care vă puteți bucura de un apus perfect.

Surrey Hills are însă mult mai multe atracții, fiind nevoie de câteva zile pentru a le putea descoperi pe toate. De la peisaje pitorești la târguri pline de viață, monumente solitare sau ruine misterioase, veți fi întâmpinați de surprize plăcute la tot pasul.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s