Alpii Maritimi: Cagnes-sur-Mer

Unul dintre multele orășele medievale din departamentul Alpes Maritimes, Cagnes-sur-Mer poate fi locul ideal pentru a petrece o zi departe de agitația orașelor de pe Coasta de Azur (cu toate că vara este „asaltat” și acesta de hoardele de turiști).

Pentru a ajunge aici, din Nisa sau Cannes puteți lua fie trenul (stația Cagnes-sur-Mer), fie autobuzul 200.

În centrul orașului (Chemin des Collettes), Musée Renoir ar fi primul obiectiv turistic important. Este vorba de casa în care Auguste Renoir s-a stabilit în 1908 împreună cu soția sa și cei trei fii și unde și-a petrecut ultimii ani din viață.

Muzeul include 14 tablouri originale, 30 de sculpturi, studioul artistului, câteva obiecte de mobilier, precum și grădina superbă cu măslini ce înconjoară Domaine des Collettes.

Pentru că francezii adoră pauzele de prânz prelungite, când planificați vizita la muzeu țineți cont de faptul că există două intervale de vizitare, de la 10:00 până la 12:00 (13:00 în perioada estivală) și de la 14:00 până la 17:00/18:00.

Același program se aplică și pentru al doilea cel mai vizitat muzeu din Cagnes, Château Grimaldi, prin urmare, poate fi o idee bună să vizitați Musée Renoir dimineața, să urcați apoi cu naveta gratuită (microbuzul nr. 44 din centrul orașului) până la Place du Château (punctul cel mai înalt al orașului medieval sau Haut-de-Cagnes), să vizitați centrul vechi, eventual cu o pauză de prânz la unul dintre restaurantele din Place du Château și să reveniți la Château Grimaldi după prânz.

Puteți ajunge la Place du Château și pe jos, urmând drum șerpuit care urcă printre casele vechi, cu vederi superbe asupra dealurilor împădurite sau a mării. Fie că alegeți să luați microbuzul și să descoperiți orașul medieval la întoarcere, sau vă încumetați să urcați pe jos din centru, Haut-de-Cagnes vă va dezvălui surprize la tot pasul, sub formă de pasaje ascunse, piațete, uși și ferestre colorate, plante crescând peste zidurile vechi, expoziții de artă, restaurante gourmet sau magazine de suveniruri. Trebuie doar să vă încumetați să părăsiți șoseaua, urmând câte una dintre potecile pietruite dispuse ca într-un labirint.

Château-Musée Grimaldi este un castel medieval construit prin anii 1300 de Rainier Grimaldi, suveranul din Cagnes. În 1620, baronul Jean-Henri Grimaldi îl transformă într-un palat luxos și confortabil, iar 1946, castelul devine muzeul orașului.

Aici puteți vedea o expoziție dedicată măslinilor, o colecție de portrete ale lui Suzy Solidor (cunoscută cântăreață și actriță franceză care și-a petrecut ultima parte a vieții la Cagnes; a fost supranumită „cea mai pictată femeie din lume” și a pozat pentru mai mulți artiști cunoscuți, inclusiv pentru Picasso), precum și expoziții temporare de artă modernă. Tot în castel se organizează adesea concerte de muzică clasică.

Dacă decideți să luați masa în Haut-de-Cagnes, orice restaurant din Place du Château poate fi o alegere bună (prețurile sunt similare, iar mâncarea e gustoasă indiferent de alegere; în plus, puteți consulta rapid meniurile afara). Țineți cont de faptul că sunt doar câteva restaurante în orașul vechi (6-7 în total), iar în timpul verii e posibil să nu găsiți o masă prea ușor din cauza numărului mare de turiști.

 

2 gânduri despre „Alpii Maritimi: Cagnes-sur-Mer

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s