Omletă de legume fără ulei

Una dintre omletele mele preferate este această variantă cu multe legume și fără ulei. Practic, se obține un fel de tartă cu multe legume, delicioasă și sănătoasă și mult mai puțin grea decât o omletă clasică. În diete, puteți folosi doar albușuri sau o combinație de 3 albușuri + un ou întreg și o puteți însoți cu salată verde stropită cu puțin oțet balsamic.

Ingrediente:

  • 3 ouă
  • o roșie mare tăiată cubulețe
  • 1 ardei capia mic, tăiat rondele
  • 2 ciuperci medii tăiate felii
  • 6 măsline fără sâmburi, feliate
  • câteva frunze de ceapă verde, tocate mărunt
  • câteva frunze de busuioc verde sau mărar, tocate mărunt (dacă vă place mărarul/busuiocul)
  • sare și piper după gust
  • opțional, 1/4 linguriță de praf de turmeric

Preparare:

Amestecați bine toate ingredientele. Încălziți o tigaie antiaderentă la foc mic. După 1-2 minute, adăugați în tigaie amestecul de ouă și legume. Acoperiți tigaia cu un capac.

Cu o spatulă de lemn sau silicon, verificați din când în când dacă omleta începe să prindă o crustă. Când e suficient de închegată, cu grijă, folosiți spatula pentru a întoarce omleta pe cealaltă parte.

După 2-3 minute, opriți focul și scoateți omleta pe o farfurie. Din cauza capacului, ar trebui să nu iasă foarte uscată, ci mai mult pufoasă.

Poftă bună!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s