Coaste de porc în bere la cuptor

De când s-a închis Explorer’s din centrul vechi, am rămas fără furnizorul principal de coaste în bere Guinness, așa că a trebuit să fac ceva în privința asta. Așa am improvizat rețeta de mai jos (prin improvizat, vreau să spun că am pregătit-o mai mult după gustul meu, decât după rețetele similare existente pe foarte multe site-uri). Și nu pot să mă plâng de rezultat, au ieșit chiar mai bine decât mă așteptam.

Ingrediente:

  • o bucată de piept de porc mai slabă (500 – 600 g) – o puteți și degresa dacă e nevoie
  • 2 doze de bere Guinness la 330 ml (sau altă bere neagră)
  • 2 linguri de miere
  • condimente după preferințe (eu am folosit un amestec de piper, nucșoară, coriandru, cimbru, busuioc, sare)
  • 1 cățel de usturoi tăiat felii subțiri
  • 2 lingurițe sos de soia sau sos teriyaki

Preparare:

Într-o oală suficient de încăpătoare, am turnat dozele de bere și am adăugat condimentele și usturoiul. Condimentele ar trebui să fie în cantități suficient de generoase pentru a pătrunde carnea în timpul fiertului.

Am adăugat carnea și am pus-o la fiert la foc mic timp de aproximativ 2 ore.

După ce carnea a fiert, am scos-o pe o tavă. Am preparat un amestec de miere și sos de soia pentru a unge coastele, apoi am dat tava la cuptor timp de încă o oră, până când carnea a căpătat o crustă crocantă.

Cum pregătesc cartofii la cuptor

Pentru că, de ceva timp, am renunțat aproape total la cartofii prăjiți, cea mai „sănătoasă” variantă de substituție pe care am găsit-o sunt cartofii de tip wedges la cuptor, fără ulei. Dacă sunt și cartofi noi, cu atât mai bine. Cartofii se taie în sferturi pe lung (depinde și de cât sunt de mari) sau rondele și se distribuie pe o tavă de cuptor tapetată cu hârtie de copt. Înainte de a-i pune în tavă, îi puteți trece prin amestecul de condimente dorit (de obicei, folosesc praf de paprika, busuioc, coriandru, sare și piper). Cuptorul se încinge bine (200 grade Celsius) și tava se dă la cuptor cam 40 de minute. Sunt gata când încep să se umfle și au culoare aurie (ușor brună pe margini).

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s