„Bombă” cu ciocolată

Ingrediente aluat

  • 3 ouă
  • 80 g zahăr
  • 100 g unt
  • 100 g făină de migdale (sau făină albă de grâu)
  • 120 ml coniac

Ingrediente umplutură

  •  400 g cremă de brânză (sau ricotta/mascarpone)
  • 150 g zahăr pudră
  • 50 g migdale/alune
  • 50 g fructe confiate
  • 50 g afine/coacăze proaspete sau congelate
  • 30 g cacao sau 80 g ciocolată neagră de menaj

Pentru servit

  • 100 g ciocolată neagră
  • 50 g unt

Preparare

Aluat: Se bate zahărul cu untul câteva minute, până se obține o cremă aerată. Se încorporează ouăle, unul câte unul. La final se adaugă praful de copt și făina de migdale.

Se toarnă aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se coace 10 minute. Imediat ce este gata, se scoate din tavă, se îndepărtează hârtia și aluatul se îmbibă cu coniac, cu ajutorul unei pensule. Apoi, din aluatul moale se taie 8 părți în funcție de diametrul castronului în care se va prepara restul prăjiturii. Cu cele 8 bucăți se va tapeta interiorul castronului, nu înainte de a pune o folie alimentară care să depășească marginile vasului.

Umplutură: Brânza de vaci se mixează cu zahărul pudră, astfel încât să fie cât mai fină. Crema obținută se împarte în două, o parte mai mică și una mai mare. Partea mai mică se pune în vas peste cele 8 bucăți de aluat, se nivelează, după care se distribuie afinele în mod egal în aceasta.

În partea mai mare se pune ciocolata topită/cacao, apoi se amestecă în ea fructele confiate și alunele/migdalele. Cu crema aceasta se umple mijlocul prăjiturii. Aluatul rămas se taie astfel încât să formeze un capac care să închidă cremele din interiorul castronului în care au fost puse cele două umpluturi.

Se acoperă totul cu folia alimentară lăsată lungă și se dă la frigider timp de 4 ore. Se scoate prin răsturnare, se acoperă cu ciocolată topită amestecată cu unt, apoi se dă la rece. Se poate decora cu fulgi de ciocolată albă sau fulgi de cocos.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s