Shortbread (biscuiți scoțieni cu unt)

Acești biscuiți fragezi cu mult unt își au originea în Scoția, prima rețetă tipărită apărând în 1736. Sunt asociați cu sărbătoarea Crăciunului și cu festivitățile de Hogmanay (ajunul anului nou în Scoția), dar și cu nunțile (în Shetland se folosesc în cadrul unui ritual similar celui cu turta miresei la noi).

Ingrediente

  • 200 g unt sărat, la temperatura camerei
  • 100 g zahăr
  • 1 fiolă esență de vanilie
  • 250 g făină

Preparare
Preîncălziți cuptorul la 150 °C. Tapetați cu hârtie de copt o tavă mare și ungeți hârtia cu unt.
Într-un vas mediu, bateți untul cu zahărul și esența de vanilie. Adăugați și încorporați făina. Dacă aluatul este prea moale, adăugați puțină făină. Aluatul trebuie să fie ușor și pufos.
Întindeți aluatul într-o foaie nu foarte subțire. Tăiați aluatul în formele dorite înainte de a-l da la cuptor (dreptunghiuri, pătrate etc.) sau imediat ce l-ați scos din cuptor. După ce se răcește, va fi mai greu de tăiat pentru că va deveni sfărâmicios.

Folosiți o furculiță pentru a înțepa aluatul din loc în loc, pentru ca biscuiții să nu facă bule în timpul coacerii. Dați biscuiții la cuptor timp de aproximativ 35-40 de minute. Trebuie să fie aurii și puțin mai închiși la culoare pe margine. Îi puteți servi presărați cu zahăr, cu un topping de caramel cu unt sau cu topping de ciocolată (sau ambele – strat de caramel, alune/fructe uscate/topping final de ciocolată neagră).

Se pot păstra mai multe zile într-o cutie metalică.

 


 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s