Plăcintă cu bere și piure de cartofi (inspirată din bucătăria irlandeză)

Plăcinta aceasta aduce puțin a musaca. Am ajuns să o pregătesc combinând ideile din 2 placinte irlandeze de referință: beef, ale & mushroom pie și sheperd’s pie.

Ingrediente:

  • 500 g carne tocată din piept de pui
  • 1 cartof dulce + 4 cartofi noi medii
  • 200 ml lapte
  • 250 g ciuperci tăiate cubulețe
  • 3 morcovi tăiați cubulețe
  • 1 bere Guinness (330 ml)
  • 2 cepe verzi tocate
  • 1 lingură sos de pește
  • 1 lingură ulei de măsline
  • sare și piper după gust
  • puțin parmezan ras

Preparare:

Într-o oală medie, combinați carnea de pui, ciupercile, morcovii, ceapa și berea. Fierbeți ingredientele la foc mediu până când zeama începe să scadă și se îngroașă puțin. Adăugați sosul de pește, uleiul de măsline și condimentați cu sare și piper după gust (nu exagerați cu sarea). Mai lăsați să fiarbă până când rămâne doar puțină zeamă în oală.

Decojiți cartofii noi și cartoful dulce și puneți-i la fiert. După ce au fiert, zdrobiți cartofii și amestecați-i cu laptele, puțină sare și piper, obținând un piure omogen.

Într-un vas termorezistent, așezați amestecul de carne și legume și repartizați-l uniform.

Adăugați deasupra piureul și nivelați-l cu o lingură. Puteți trasa „brazde” cu o furculiță pentru un aspect mai rustic. Presărați pe deasupra puțin parmezan ras.

Dați la cuptor plăcinta 20-30 de minute sau până când capătă deasupra o crustă aurie.

 

 

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s