Batoane Nanaimo

Nanaimo este numele unei prăjituri foarte apreciate în Canada, numită astfel după orașul Nanaimo din provicia British Columbia. Reţeta a apărut pentru prima dată într-o carte de bucate din 1952, dar probabil este mai veche. Se spune că era desertul care nu lipsea niciodată din pachetul de prânz al minerilor, Nanaimo fiind un oraş care s-a dezvoltat în special datorită minelor de cărbune construite începând cu secolul XIX. Este vorba de un baton în 3 straturi: un strat de biscuiţi cu unt, alune şi fulgi de cocos, un strat de budincă de vanilie şi un strat de ciocolată cu unt.

Ingrediente stratul 1:

  • 100 g unt
  • 50 g zahăr
  • 30 g cacao
  • 1 ou mare
  • 75 g fulgi de cocos
  • 50 g alune tocate (sau alt tip de nuci)
  • 250 g biscuiți digestivi măcinați

Peparare stratul 1:

Untul se bate cu zahărul și cu oul 2-3 minute. Se încorporează restul ingredientelor folosind un mixer sau manual. Amestecul se întinde uniform într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și unsă cu unt, după care se coace 7-10 minute la cuptor la foc mediu (cca. 180 grade).

Ingrediente stratul 2 (budincă de vanilie):

  • 70 g zahăr
  • 50 g unt
  • 2 gălbenușuri
  • 4 linguri de amidon de porumb
  • 200 ml lapte
  • 2 lingurițe esență de vanilie

Peparare stratul 2:

Pentru stratul de mijloc, puteți prepara o budincă de vanilie fie folosind praf de budincă din comerț, fie cu ingrediente proprii (cele de mai sus):

Se amestecă bine zahărul, amidonul, gălbenușurile și laptele, după care se fierb pe foc mic, în sistem bain-marie (cratiță în altă cratiță cu apă), aproximativ 10 minute (până când amestecul începe să se îngroașe). Se ia cratița de pe foc și se încorporează untul și esența de vanilie.

Ingrediente stratul 3:

  • 200 g ciocolată neagră
  • 50 g unt

Peparare stratul 3:

Pentru stratul superior: ciocolata se topește la cuptorul cu microunde sau în bain-marie. Se adaugă untul și se omogenizează. Trebuie pregătită la final, după ce primele 2 straturi s-au răcit deja și au fost asamblate. Crema se toarnă peste stratul de budincă și se repartizează uniform.

După ce se răcește și stratul superior, puteți da prăjitura la frigider. Înainte de servire, tăiați prăjitura în forme pătrate sau dreptunghiulare.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s