Tort de portocale fără făină

Ingrediente:

  • 2 portocale mici sau 1 portocală mare (cca. 400 g) + 1 portocală mică pentru topping
  • 4 ouă
  • 1,5 linguriță praf de copt
  • 200 g migdale măcinate/făină de migdale
  • 150 g zahăr
  • 100 g zahăr pudră
  • puțin unt pentru uns tava

Preparare:

Puneți 2 portocale mici (întregi) la fiert într-o cratiță cu apă. Fierbeți-le la foc mic cca. 1 h sau până când se îmoaie.

Tapetați o formă de tort sau o tavă pătrată cu hârtie de copt și ungeți hârtia cu puțin unt sau ulei. Preîncălziți cuptorul la 170 °C.

După ce au fiert, tăiați portocalele în bucăți (îndepărtați sâmburii) și mixați-le într-un blender până când obțineți o pastă cât mai omogenă.

Bateți ouăle cu zahărul câteva minute. Adăugați treptat piureul de portocale, praful de copt și migdalele măcinate și încorporați-le folosind o paletă.

Turnați aluatul în tava pregătită și dați-l la cuptor cca. 1 h (verificați din când în când, să nu se ardă; reduceți focul dacă e nevoie).

După ce s-a copt blatul, pregătiți siropul de portocale pentru topping. Folosiți un storcător pentru  a stoarce sucul de la o portocală mică. Fierbeți sucul împreună cu zahărul pudră într-o cratiță, până când zahărul se dizolvă complet și obțineți un sirop mai gros. Folosiți siropul pentru a glazura blatul.

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s