Prăjitură Snickers

Prăjitura aceasta s-a născut dintr-o combinație de rețete. De fapt, a plecat de la o prăjitură testată într-un restaurant, a cărei rețetă exactă nu aveam cum s-o aflu. Rețeta asta, care purta același nume, a fost destul de aproape și cu mici modificări am obținut rezultatul dorit. Și da, amintește destul de mult de ciocolata Snickers.

Ingrediente

Blat de bază:

  • 4 albușuri
  • 150 g zahăr
  • 150 g nucă măcinată
  • 3 linguri făină
  • 1/2 plic de praf de copt

Cremă:

  • 200 g unt de arahide (cca. 1/2 borcan)
  • 150 g zahăr
  • 150 g smântână
  • 50 g unt
  • opţional, 50 g alune de pădure tocate, caramelizate cu o lingură de zahăr

Topping:

  • 50 g unt
  • 100 g ciocolată amăruie

Preparare

Blatul: Albușurile se bat spumă cu praful de copt și un praf de sare. Se adaugă treptat și zahărul, apoi nuca măcinată și la final făina. Se coace blatul la foc potrivit (cca. 180 ºC) într-o tavă de 30 pe 20 cm (sau ceva mai mare, dacă vreți un blat mai puțin înalt).

Crema: zahărul se topește pe foc mic. Se adaugă untul și smântâna și se amestecă până la topirea completă a caramelului. Se lasă să se răcească puțin, apoi se adaugă untul de arahide și alunele caramelizate și se amestecă bine, până la obținerea unei creme suficient de omogene. Se dă la frigider minimum 1h.

După ce blatul copt s-a răcit și crema de la frigider e suficient de tare, se adaugă stratul de caramel cu alune peste blat, distribuit cât mai uniform. Se topește ciocolata amăruie cu untul la baie de abur sau la microunde, apoi se mai dă prăjitura la frigider pentru 1h. Se taie și se servește prăjitura după ce stratul de ciocolată s-a întărit suficient (pentru a nu strica aspectul prăjiturii, folosiți la tăiat un cuțit cu lamă subțire cu zimți mici).

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s