Prăjitură în trei straturi, fără coacere

12179974_939868422716151_1991652412_n

Ingrediente

Stratul 1

  • 2 pachete de biscuiţi (cca. 400 g) măcinaţi fin (digestivi, Petit Beurre sau chiar pişcoturi de şampanie – sunt mai afânate, prin urmare, cantitatea merge dublată)
  • 1 pachet de unt, topit (la microunde pe dezgheţare sau pe aragaz la baie de aburi – prima variantă e cea mai rapidă)
  • opţional, 100 g fulgi de cocos

Stratul 2

  • 500 g curmale fără sâmburi (e.g. de la Cora), lăsate la înmuiat în apă minimum 2h înainte de folosire
  • o cană de nucă măcinată (sau alune, cereale crocante etc.)
  • câteva linguri de cacao/pudră de roşcove, după preferinţă
  • opţional, 150 g unt de arahide

Stratul 3

  • 200 g ciocolată (alba, neagră sau cu lapte, după preferinţe)
  • 100 g coacăze congelate sau alte fructe roşii (de evitat murele, din cauza sâmburilor)
  • o ceşcuţă de zahăr (dacă folosiţi alt tip de fructe, care sunt suficient de dulci, puteţi să nu mai adăugaţi zahăr)
  • 100 g unt

Preparare

Primul strat: Se macină biscuiţii în robot. Într-un vas mai mare, se amestecă biscuiţii măcinaţi cu fulgii de cocos. Se adaugă untul topit şi se frământă amestecul. Dacă este prea moale, se pot adăuga biscuiţi în plus, deşi untul se va solidifica ulterior când se lasă prăjitura la rece.

Amestecul obţinut se aşează într-o tavă dreptunghiulară (30×20 sau putin mai mare) sau într-o formă rotundă de tort. Se distribuie în mod egal şi se nivelează, astfel încât să obţineţi un strat compact, fără goluri (ca la baza de cheesecake).

Al doilea strat: Curmalele se toacă în bucăţi mai mici. Dacă au stat la înmuiat suficient, ar trebui să devină uşor gelatinoase. Dacă sunt prea uscate/lipicioase, robotul de bucătărie nu va face faţă. Se mixează curmalele în robot, până se obţine o pastă destul de omogenă. Pentru a se mixa mai uşor, puteţi adăuga puţină apă.

Se adaugă cacaua pudră, nucile măcinate şi (opţional) untul de arahide şi se mixează în continuare. Dacă amestecul nu are o culoare omogenă, îl puteţi scoate din mixer şi frământa câteva minute.

Se întinde amestecul obţinut peste primul strat şi se nivelează.

Al treilea strat: Fructele congelate se lasă să se dezgheţe câteva minute. Se pun la foc mic într-o oală/tigaie, împreună cu 50 g de unt şi cu zahărul şi se fierb până se obţine o pastă.

Ciocolata se taie bucăţi mici şi se topeşte la baie de aburi împreună cu celelalte 50 g de unt. După ce s-a obţinut o cremă de ciocolată omogenă, se ia de pe foc şi se adaugă pasta de fructe.

Se amestecă până la omogenizare. Se toarnă crema de ciocolată peste al doilea strat al prăjiturii. După ce stratul de ciocolată s-a răcit şi s-a întărit, se dă tava la frigider pentru câteva ore. Se porţionează şi se serveşte.

Anunțuri

Un gând despre &8222;Prăjitură în trei straturi, fără coacere&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s