Bomboane cu cocos (raw-vegane)

De ceva vreme experimentez cu deserturi fără zahăr și făină și am încercat rețeta asta având în gând ciocolata Bounty, deși miezul (partea de cocos) amintește mai degrabă de bomboanele Raffaello. 

Ingrediente – cremă de cocos:

  • 200 g cremă de cocos (eu am cumpărat de la Ki-Life)
  • 50-100 g fulgi de cocos bio
  • 3-4 linguri de miere bio

Ingrediente – glazură de ciocolată:

  • aproximativ 100 ml ulei de cocos (cam 1/3 de cană)
  • 3-5 linguri de cacao de calitate (eventual, cu conținut mic de grăsime)
  • 3-5 linguri de miere bio, după preferințe (cu 3 linguri, iese ca ciocolata amăruie 80%; aroma de miere nu se simte, puteți adăuga mai multă fără probleme)

Preparare – cremă de cocos:

Crema de cocos se lasă să se înmoaie, până devine manevrabilă (dacă stă la frigider, devine un bloc incasabil; dacă e scoasă câteva ore de la frigider, capătă o textură mai sfărâmicioasă, deși rămâne destul de tare).

Se taie în cubulețe și se pune în blender / chopper. Se adaugă fulgii de cocos și mierea, apoi se mixează până la omogenizare. Pentru o cremă mai fluidă, asemănătoare celei din bomboanele Raffaello, puteți adăuga și câteva linguri de lapte de cocos.

Din crema rezultată, se formează biluțe sau bastonașe, care se așează pe hârtie de copt unsă cu ulei sau unt.

Preparare – glazură de ciocolată:

Peste uleiul de cocos (lichid, nu întărit de la frigider) se adaugă mierea și se amestecă bine. Se adaugă și cacaua, câte puțin, amestecându-se până la omogenizare. Pe măsură ce adăugați cacao și amestecați, veți observa cum crema capătă consistență. Adăugați suficientă cacao cât să obțineți o cremă destul de moale pentru a putea fi turnată peste miezul de cocos, dar nu lichidă. Și în crema de ciocolată puteți pune câteva linguri de lapte de cocos, dacă doriți să obțineți o ciocolată apropiată de cea cu lapte (altfel, veți obține o excelentă ciocolată amăruie).

Asamblare/servire:

Turnați crema, puțin câte puțin, peste biluțele/bastonașele de cocos. Puteți să vă folosiți și de o lingură, pentru a le acoperi mai ușor.

După ce ați terminat, dați bomboanele la frigider timp de aproximativ 1h, înainte de a le servi.

20160808_052958

 

Notă: Bomboanele se întăresc destul de mult dacă stau mai mult la frigider. Dacă le lăsați în frigider mai mult de 1h, scoateți-le cu câteva minute înainte de a le servi.

Poftă bună!

 

 

 

Anunțuri

Un gând despre &8222;Bomboane cu cocos (raw-vegane)&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s