Biscuiţi cu fulgi de ovăz şi seminţe

Căutam o reţetă de biscuiţi mai sănătoasă pentru o prietenă şi am găsit pe blogul lalena.ro ceva ce am putut adapta la ingredientele disponibile, cu rezultate foarte gustoase.

Ingrediente:

  • 250g unt 65% grăsime, moale / unt de cocos
  • 100g făină integrală sau tărâţe de grâu/ovăz/cocos
  • 250g fulgi de ovăz
  • 2 ouă
  • 50g fulgi de cocos
  • 100g seminţe (floarea-soarelui, dovleac, in etc.) sau nuci/alune
  • 50 g fructe uscate (merişor, stafide) sau 100g fructe de pădure proaspete/congelate (afine, coacăze)
  • 1 linguriţă praf de copt
  • un pliculeţ zahăr vanilat sau puţin îndulcitor stevia (puteţi elimina complet zahărul şi îndulcitorul şi adăuga 5-10 curmale – care au stat la înmuiat în apă câteva minute în prealabil – pasate la mixer sau o banană mare, bine coaptă – biscuiţii nu trebuie să fie foarte dulci, ci să aibă o aromă delicată, uşor dulceagă)

Preparare:

Într-un bol adânc, cu ajutorul unui mixer, se bate untul cu zahărul şi cu praful de copt timp de 1-2 minute, până devine pufos. Dacă nu folosiţi zahăr, e suficient să îl bateţi cu praful de copt.

Se încorporează ouăle, unul câte unul. După ce se obţine o pastă suficient de omogenă şi aerată, se adaugă făina/tărâţea, puţin câte puţin, apoi fulgii de cocos. Se adaugă banana sau curmalele pasate, dacă folosiţi.

Fulgii de ovăz, seminţele şi fructele uscate se încorporează treptat, amestecând cu o lingură după fiecare.

Dacă aluatul rezultat este prea moale/lichid, mai adăugaţi fulgi de ovăz/fulgi de cocos/seminţe. Trebuie să rezulte un aluat destul de moale şi de lipicios, dar care să poată fi modelat (să nu se dezintegreze).

Fructele proaspete/congelate, dacă folosiţi, se adaugă ultimele şi se încorporează cu grijă, să nu se strivească.

Formaţi biscuiţi rotunzi, alungiţi sau în orice formă doriţi. Aşezaţi-i într-o tavă de copt tapetată cu hârtie, presărată cu fulgi de cocos sau cu seminţe.

20160730_133325

Daţi tava la cuptor (preferabil preîncălzit 10 min. la 180 de grade) la maximum 200 de grade, timp de 25-30 minute. Îi puteţi întoarce după primele 15 minute, pentru a se rumeni pe ambele părţi. Nu trebuie lăsaţi până devin complet închişi la culoare, pentru că vor fi prea uscaţi.

20160730_141951

Poftă bună!

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s